Tanúsítványok

IFS

IFS logo

Büszkék vagyunk IFS tanúsítványukra. Az IFS (Internatioanl Featured Standards) egy nonprofit szervezet, mely olyan nemzetközi szabványokat kezel, mint az IFS Food, IFS Logistics, IFS Cash & Carry, IFS HPC és IFS Brokers.

Az IFS fő célja egy egységes szabvány létrehozása egy egységes akkreditált értékelési rendszerrel, mellyel összehasonlítható és átlátható a teljes ellátási lánc minősége.

Egyszerűsítve, egy termékbiztonsági tanúsítványról van. Ez biztosítja, hogy az adott vállalatnál szigorú higiénia, biztonsági, ellenőrzési és egyéb szabályok betartását.

Az IFS szabványok létrehozásában a német (HDE), francia (FCD) és olasz (ANCC, ANCD) kiskereskedelmi szövetségek vettek részt, a gyártókkal, a tanúsító szervekkel és a szabvány felhasználóival együttműködve. A szabvány a termékbiztonságra, a jogszabályi előírások betartására és a minőségirányítási rendszerre vonatkozik. A szabványokat úgy fejlesztették ki, hogy segítsék a szervezeteket az ügyfelek követelményeinek való megfelelésben.

További információk itt:

https://cs.wikipedia.org/wiki/International_Food_Standard

https://www.ifs-certification.com/

Letölthető tanúsítványok

BIO

BIO logo

Gyártórészlegünk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy lehetőségünk van BIO alapanyagok feldolgozására, és a végterméket a továbbiakban is bio termékként megjelölni.

A biotermék egy olyan termék (alapanyag), mely ökológiai gazdaságból származó növényi, vagy állati eredetű.

Előállításuk során nem szabad műtrágyát, növényvédő szert, vagy más olyan anyagot használni, amely károsítja a környeztet, vagy a természetben önmagában nem fordul elő. Az bio termékek termelőjének megfelelő szerződéssel kell rendelkeznie az ökológiai minőségellenőrzésről, melyet egy hivatalosan elismert ellenőrző szervezet tanúsít, amely ellenőrzi az ökológiai gazdálkodás törvényi irányelveinek betartását az ökológiai termékek előállításának teljes folyamatában (létesítmények, raktárak, csomagolás, szállítás). A Cseh Köztársaságban az ökológiai gazdálkodás elveit a Földművelésügyi Minisztérium által kiadott 242/2000 Sb sz. törvény, valamint az Európai Tanács 834/2007 sz. rendelete szabályozza.

További információk itt:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Bioprodukt

CZ Certifikát ke stažení
EN Certifikát ke stažení

EKO-KOM

BIO logo

Csatlakoztunk az EKO-KOM hulladék-gazdálkodási rendszerhez.

Betartjuk a hulladékgazdálkodásra vonatkozó jogszabályokat . A kötelezettségek fő célja a nehézfémek és veszélyes anyagok mennyiségének csökkentése a csomagolóanyagban, valamint a csomagolások mennyiségének és tömegének minimalizálása, a csomagolt termékre vonatkozó követelmények betartása mellett.

A csomagolás három alapvető kategóriára osztható: értékesítési, csoportos és szállítási. Természetesen elsősorban a forgalomba hozott csomagolások mennyisége a mérvadó. Ugyanakkor olyan környezeti szempontok sem maradhatnak figyelmen kívül, mint az összetétel, a z újrahasznosítás, az újrafeldolgozás és egyéb.

Az EKO-KOM rendszer része vagyunk, mely Csehországban vezetőnek számít a maga területén. Szerződéses alapon támogatja az önkormányzatok hulladék-gazdálkodási programjait, és olyan intézkedéseket valósít meg, melynek célja a csomagolóanyagok újrahasznosítása, és azok optimalizált összegyűjtése. Sikeresen fejlődik a hulladék-kezelő vállalatokkal való együttműködés is. Az EKO-KOM célja, hogy a helyi hulladék-gazdálkodási rendszer lehetővé tegye a fogyasztók számára a használt csomagolóanyagok szelektív gyűjtését, valamint a kommunális hulladék újrahasznosítását.

További információk itt:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zelen%C3%BD_bod

Letölthető tanúsítványok