A megfelelő folyadékbevitel mindenki számára fontos. A gyermeki szervezet helyes fejlődése szempontjából ez kétszeresen is igaz, a közelgő tavasszal, nyárral és a meleg időjárással pedig még inkább.
Néhány tippet hozunk nektek arra, hogyan állíthatjátok be az ivási rendet az étkezdétekben úgy, hogy az egészséget támogassa, vonzó legyen a vendégek számára, és emellett még munkát is spóroljon az embereiteknek. A szárított italok, amelyeket instant vagy oldódó italokként is ismernek, sajátos előnyökkel rendelkeznek. Könnyen kezelhetők, egyszerű elkészítésük felgyorsítja az iskolai konyha működését.
A gyümölcs- és zöldséglevek tartalma miatt alkalmasak az iskolai étkezdék étrendjébe való beillesztésre is. Ez azt jelenti, hogy az iskolák a szárított italokat praktikus és egyszerű lehetőségként használhatják fel tápláló és ízletes italok kínálására a diákjaik számára.
Az ilyen italok előállításának módjáról és az összes előnyéről részletes információkat találtok a Szárított italok minden korosztály számára alkalmasak című cikkben.
Az oldódó italok kényelmet és univerzalitást hoznak az iskolai étkezdékbe. Hidegben és melegben egyaránt kiválóan oldódnak, ami ideális választássá teszi őket minden alkalomra. Az elkészítésük rendkívül egyszerű és időtakarékos, általában csak víz vagy más folyadék hozzáadását igényli.
Ugyanígy a kiadás sem igényel időt és energiát. A Cofrimell italadagolóval gyors és higiénikus hideg italok kiadását biztosíthatjátok. A Cofrimell forgó adagoló egyszerű kezelhetőséggel, karbantartással és alacsony üzemeltetési költségekkel rendelkezik. Az elkészítendő italok mennyiségétől függően választhattok egy, két vagy három tartályos berendezést 12 literes űrtartalommal.
Az egyes italok minőségét az is igazolja, hogy az italok receptúrájában mindig az adott íznek megfelelő szárított lé található, nem pedig almalé alapú, ahogy az a piacon szokásos. A szárított lé százalékos tartalma nem elhanyagolható.
Például egy adag Mrkvík italban 10 g sárgarépát és 4 g almát találhatunk, vagy az Agiberia Mangó & Narancs esetében 5 grammonként mangót és narancsot.
Nézze meg a konkrét termékeket és a gyümölcslé arányokat:
Gyümölcslekvár
AGIBERIA Gyümölcslekvár kanadai áfonya és körte 750g – áfonyalé 8%, körtelé 0,7%, C-vitamin
AGIBERIA Gyümölcslekvár mangó és narancs 750g – szárított mangópor 7,3%, szárított narancslé 2,7%, C-vitamin
AGIBERIA Gyümölcslekvár zöld kaktusz ízesítéssel 750g – szárított mangópor 4,7%, szárított lime-lé 1,3%, C-vitamin, réz-klorofillin komplex festék
AGIBERIA Gyümölcslekvár rózsaszín sárkánygyümölcs ízesítéssel 750g – szárított almalé 5,3%, szárított lime-lé 2%, szárított céklalé 2%, C-vitamin
Gyümölcs- és zöldségtartalmú italok
AGIBERIA Répalekvár 800g – szárított répalé 5%, szárított almalé 2,5%
AGIBERIA Töklekvár 800g - szárított töklé 6,2%, almalé 1,8%
AGIBERIA Céklalekvár 800g - szárított céklalé 11,2%, szárított almalé 2,5%, szárított répalé 1,2%
AGIBERIA Téli punch 800g - szárított töklé 12,5%
Jégteák
AG Jégtea fekete barack ízesítéssel 750g – fekete tea kivonat 0,7%, C-vitamin
AG Jégtea zöld kaktusz ízesítéssel 750g - zöld tea kivonat 0,7%, C-vitamin, réz-klorofillin komplexek.